Evelina blev fotad!

Här kommer bilderna ni väntat på. Evelina blev som sagt fotad av erica som skulle använda mig till sittt arbetsprov för någon högskola. Credit till erica som både tagit korten och sytt Bh:n eller vad man ska kalla det jag har på mig!

Enjoy!

   image132

ursäkta kvaliten, min dator är inte den bästa :P!

 

Påsk!

Ja då var det självaste påskafton, detta har jag firat med att jobba. Såhär har min arbetsvecka sett ut:

Måndag: 18.00 - 23.00
Tisdag: 18.00 - 23.00
Onsdag: 18.00 - 22.00
Torsdag: Ledig
Fredag: 18.00 - 00.00
Lördag: 18.00 - 00.00
Söndag: 18.00 - ?

Dagens låt: The replacements - here comes a regular

Nu ska ja sova för att återigen jobba imorron och så även på Måndag. Jag är en riktig hard working bitch!

ENJOY!

Ett till gammalt skolarbete

Ämne: Svenska
Uppgift: valfritt ämne, Emo

Emo = Emotional Hardcore

Historia

Utrycket "emo" kommer ifrån engelskans emotional som betyder känslomässig eller känslofull. Emo är en musikstil som växte fram under 80-talet och kom ifrån punken och hardcoren. Skillnaden var att emo hade mera känslomässig och avancerad musik. De som spelade så kallad "emo" behöll dock hardcorens skrik blandat med sång.

I början av 1900-talet förändrades emon. Den blev skrikigare, låtarna blev kortare och musiken blev mer brutal. Denna period i emons historia kallas "screamemo".Låtarna man gjorde då blev extremt dynamiska, musiken kunde då ena sekunden vara hård, skrikig och snabbspelad, för att sedan lugna ner sig och bli en lugn,mjuk och harmonisk låt.

Nutid

Efter milleniumskiftet ändrades emon igen. Screamemon har nu tagit inspiration från post-rocken. Låtarna är långsamma och känslosamma uppbyggnader men släpper sedan lös all sin vrede. Emo handlar altså mycket om känslor och vrede.

Sången är skrikig, ibland viskande men alltid emotionell. Skriken är inte ilska, utan mera desperata. Trummandet är väldigt speciellt inom emo, man växklar ofta mellan olika takter och allt trummande skall ha känslor bakom sig. Texterna speglar oftast en person gentemot en annan och det handlat alltid om relationer och kärlek.

Utseende

Många tror att emo är en klädstil, men fel det är en musikstil. Men de som lyssnar på emo brukar ändå klä sig på ett visst sätt, som kallas " Fashion-Core".

Fashion- core är ett klädmode som förekommer mest bland emolyssnare. De brukar ha på sig jeans, gärna mörka och tajta, cheap monday är ett vanligt märke.De brukar även ha ett tvåradigt nitskärp. Tröjorna är lite av en modekrocka mellan kläder från farföräldrarnas tid och lite av "nörd-mode". Pikètröja, taht t-shirt (gärna med old-schooltryck eller bandnamn), collagetröja, sweatshirt är typsika tröjor inom emo-mode. Tröjorna brukar oftast vara svarta eller randiga. På tröjan ska man helst ha pins med nman på band på eller annat old-school tryck. De bär ofta skor som converse eller vans. Håret är väldigt viktigt bland alla emolyssnare. Håret skall helst vara kolsvart med slingor i, tex röda eller blonda. Håret skall helst vara klippt så att luggen är längre än nackhåret (oftast hos killar) och även hos tjejer är den långa sneluggen som döljer ögonen populär. Många plattar även sitt hår för en mer stripig look. Piercingar i läpp, ögonbryn eller näsa är även väldigt vanlig hos emolyssnare. Det är vanligt att både tjejer och killar sminkar sig och använder nagellack. vanligast är det med rosa eller röd ögonskugga runt ögonen som är målade med svart kajal.


Gamla skol-arbeten.

"Tänk dig Paris Hilton för 500 år sedan, hur skulle hon seut då? Idag är det en självklarhet. Man skall bära den korta kjolen, de där dyra gucci skorna och den u-ringade korta tröjan så hela magen syns, är det det som kallas den moderna människan? Är de dessa krav som skall upfyllas för att bli den som alla talar om, som alla vill vara som och som även syns och hörs vart man än är? Är det detta folk vill se idag? Vem säger att de är rätt att klä sig i dessa kläder? Vad är det för fel med att vara annorlunda? Detta är frågar jag ofta ställer mig själv.


Idag är mode en stor del av våra livs vardag och även att sätt att passa in i omgivningen. Du kan uttrycka dig men även skapa popularitet beroende på hur du klär dig

. I tidningrana står det "såhär ska du klä dig för att följa mode trenden", men varför visar de aldrig de där udda kläderna? De mode som faktiskt finns inom en stor grupp människor.

Mode handlar inte bara om det som är modernt just nu, det finns massor med olika stilar men de syns inte. De räknas inte till mode, det är något helt annat, enligt vissa en livstil enligt andra bara omodernt och som de ibland skrivs "ute ur marknaden".


Idag ska du ha långt hår, helst blondt, dyra kläder, lång och smal, det är så det ibland kan uttryckas. Som om vi ska bara någon barbiedocka, alla ska se likadana ut. Är det verkligen detta vi vill? Om alla skulle se likadana ut, vem skulle då bli den nya Paris, Vem skulle vi då läsa om i tidningen, vad hade alla våra drömmar om att vara just den personen tagit vägen?


Jag är stå trött på alla skriverier " så här ska du seut", som om det är något fel med att vara udda. Jag själv ser upp till människor som faktiskt vågar bryta "trenden" och klä sig annorlunda. Man skall inte dömmas efter hur man klär sig, vem säger att du är en sämre människa för du inte har det där nya, dyra kläderna?

Enligt mig är mode ett väldigt brett ämne, och inte bara det som är "inne" just nu. Hur du klär dig beror ofta på hur du är som person, vad du har för intressen och dyligt. Det finns ingen som bestämmer vad som är modernt just nu, alla ska vi få klä oss hur vi vill utan att behöva skämmas eller bli nertryckta för det.


Vem eller vad är det då som betsämmer att just detta är modernt? Både dagens designers och alla mode agenturer tar efter vad förorts barn håller på med, som t.ex är det väldigt vanligt bland ungdomar att använda sig utav klädstilen "fashion-core" som är mycket vanligt bland emolyssnare. Eftersom Emo har blivit allt vanligare, blir även deras klädstil vanlig. Ändå föraktas alla dessa ungdomar, men vad det inte inser att det är modernt, och att även deras lite udda klädstil kallas mode. Även fast detta är modernt hos en stor grupp människor är det aldrig sånt som man skriver eller kan se i tidningarna. "


Satt och kollade igenom gamla skolarbeten jag skrivit, hittade detta som var talövningen inför det nationella provet i Svenska. Kul att läsa nu såhär på efterhand.





En svärmorsdröm?

Björn Gustavsson, denna svärmorsdröm. Rolig, söt, dricker inte, är inte han en svärmorsdröm vem är då det?

Jag tycker personligen han är lite av ett genì. Med endast 22 år på nacken och en stor underhållare i mångas ögon, mer underhållande kan man inte bli. Sången till carina berg, helt sjukt bra. Att slå igenom på så kort tid, starkt att klara det om han ny lyckas klara pressen han faktiskt har på sig.

Jag tycker iaf han är sjukt rolig! Hejja BJÖRN!

image128

Vad tycker ni om Björn?

jag ser det snöar, jag ser det snöar.

När jag slog upp ögonen imorse och kollade ut genom fönstret såg jag att gräset var tyäck av ytterliggare 1 dm snö. SNÖ? NU? kunde snön inte ha kommit då de verkligen var vinter`? Nu ska de vara sol och vår ute, inte snö!
Men man får känslan av att bara vilja kasta sig i de vita täcket och bara rulla runt i det. Men avstår pågrund av att de är blötsnö, som antagligen kommer att smälta bort under de kommande dagarna, FÖRHOPPNINGSVIS. Även om slask är mycket besvärligt så vill jag ändå ha vår nu! Ge mig sol, ge mig vår. Då man kan springa runt i trasiga jeans, solglasögon och ett skönt linne. Ta på sig tygskorna och låta känslorna flöda, vårkänslor höra fåglarna kvittra och se alla gulliga kärleksfulla par gå runt hand i hand. Låter inte detta som en härig, men kanske för vissa deprimerande känsla.  Jag tycker iallafall de låter helt sjukt underbart.

Då var det påsk också, när ska påskharen komma med ett stort godisägg till mig? Hela min påsk tillbringas på jobbet i borås, så mycket påskfirande får jag. Men det ger trotts allt härliga pengar in i kassan, så antar att man inte skall klaga. Det finns ju faktiskt dem som har det värre, inget jobb, bor på gatan och svälter ihjäl, Evelina tänk på de fattiga barnen i afrika, SKÄRPNING!

Vill även meddela att jag för tillfället hatar vässtrafik som inte satt in någon extrabuss. Detta gör att jag inte kommer hem efter jobbet. Snäll far som jag har hämtar mig halv ett på natten.
Detta är ännu ett bevis på hur mycket jag måste ha en egen lägenhet i stan. Letar ju för fullt och har lagt in intresseanmälningar nu, men utan några större förhoppningar att faktiskt just jag skulle få någon.

Ge mig en lägenhet i borås, bort från skene, bort från bönderna, bort från folket som ser ner på andra. Inte för att borås är paradisets plats, men en nystart är alltid gott. Och framförallt betydligt mer centralt och närmare jobbet. Då behöver jag inte åka två timmar innan arbetspasset börjar. Då kan ja istället 20 minuter  innan jobbet ta cycklen ner till jobbet, en hrälig känsla. Behöver inte oroa mig över om jag verkligen kommer hem eller inte, och det bästa av allt inga jävla busstider att passa.

 Solen kom fram så man får springa runt med mindra kläder och brillor!

12 dagar kvar, sen tar jag resväskan och drar iväg till självaste huvudstaden Stockholm.
13 dagar kvar tills jag sitte rpå planet påväg till Bali
14 dagar tills jag ÄR I BALI!

Av längtan efter dig skänker jag en påskhälsning till alla som känner att ni tar åt er!

Ge mig 3 april nu!

Ge mig 3 april, ge mig bali, ge mig marcus nu! SAKNAR DIG!

image126

Skär-torsdag!

Ja då var det skär-torsdag, försmak på påsken och här sitter jag och har inget vettigt alls för mig.
Kanske blir att jag drar in till självaste staden borås och dricker lite öl, öl är godast! Eftersom jag jobbar fyra dagar i rad sedan är jag fötjänt av en öl eller två tycker jag allt!

nu är de bara 13 dagar kvar sen drar jag! Tjipp och hej!

alldeles för mycket jobb för att orka blogga.

Som ni säkert ser, om någon nu läser min oitressanta blogg så har ja inte varit speciellt duktig på att uppdatera. Detta beror inte på lathet, utan mer på att jag jämt jobbar. Jobbar ja inte, vilket kanske händer en gång i veckan så sover jag, eller umgås med mina kära vänner.
Idag, hm torsdag är min enda lediga dag denna vecka. Den spenderar jag i skene med förhopningsvis sällskap av någon.

De börja även dra ihop sig till min lilla trip till Bali. Nu endast 2 veckor kvar. Onsdagen den 2 april flyger jag till stockholm, där spenderar jag kvällen och natten på arlanda för att sedan 09.20 bege mig mot Bali. Först två mellanlandningar, dem i London och Hongkong innan jag når mitt slutmål, BALI OCH MARCUS!

Marcus befinner sig nu i Thailandet, där han säkert sitter med benen i kors med en öl i handen och joddlar till musiken. 23 mars kommer han till bali, så han får några dagar där innan jag kommer och våldgästar honom.

Nu ska Evelina dra sig till sängen, kurra ihop sig under kotäcket och gosa med en av mina fyra katter, fårse vem av dem som är på humör.

Enjoy!

Vaccinerad och nyshoppat!

Idag har jag hunnit med mycket känns det som! Var först i kinna och köpte mig ett par shorts och en ny bikiniöverdel, välbehövligt till resan! :)
Sedan åktte jag till skene vårdcentral och vaccinerade mig mot Hepatit A. En spruta i armen och ja ska nu klara mig från gulstot, skit bra! Åkte sedan till Gekås i ullared. Hade inga större förväntningar lite folk var det iaf, gött att slippa trängas med kundvagnarna. Sagt och gjort ja köpte massor till resan.

Shampoo, balsam, solkräm, smink bortagning, Tandborste, tandkräm, deo, hårspray, plåster OBs barnplåser as gulligt, neccesär, rakyvel, shorts, trosor, en film, köpte även en stegräknare som anders, min mammas sambo skall få i present. Har säkert glömt en massa, köpte iaf mycket bra saker att ha med mig till resan. Så nu är jag väl förberedd.

Uatnför gekås dörrar köpte ja ett par flip flopp, replay 99 kr billigt och bra!

Nu har jag precis städat rummet och skall lägga mig i sängen och glo på filmen jag köpte!

Enjoy!

Evelina blev fotad!

Idag har jag vart hos erica, blev fotad halvnaken inför henne och simon, haha eller halvnaken kanske är att ta i men. Endel blev faktiskt riktigt fina. Bilderna ska erica ha som arbetsprov för någon skola hon skulle söka till, bilder kommer när jag fått dem av erica.

Senare idag drog ja in till borås och jobbet. Cilla hade en vinprovning för oss på jobbet, mycket äkligt vin smakades, men jag är inte jätte förtjust i vin. Ska de vara vin ska de vara vitt fruktigt och halvsött vin, typ Balck tower, åh älska black tower. OCh jag ska jobba i restaurang nu får ja skärpa mig, restaurangare ska dricka dyrt rött vin. ja hatar rött vin.

Imorgon ska ja vaccineras mot hepatit A inför resan till Bali, sen ska ja hämta mitt pass och handla lite diverse saker inför resan! Nu är de nära!!!!

Hadebra gott folk!

Peace and Enjoy!

Ledig helg!

Ja då var man hel-ledig denna helg, jippeykayey!

Igår var jag emma björn therese och några andra som jaginte vet va dem heter inne i Götet! Vi gick först till någon pub med 1000 tals ölsorter, denna pub låg på avenyn. Där satt vi tjötade åt hamburgare och fetade oss. Plötsligt när vi står och " hänger i baren " ropar ett bord på 12 pers på mig.
Evelina: Ja?
Bordet: Är du indian?
Evelina: Nej, vadå?
Bordet: Varför har du sån grej i håret då?
Evelina kall som fan: Rycker på huvudet och gör peace teckent och går därifrån.

Senare på kvällen kommer dem fram och börjar tjata som fan jag sitter och joddlar och dissar dem som fan, men de verkar fatta trögt så de köper öl och allt till mig.
De hela avslutades innan ja skulle gå vidare
Doktorn(en kille från bordet som var doktor): Vad heter du?
Jag: Evelina
Doktorn: Evelina
Jag: Ja?
Doktorn: Förlåt och vi är påstridiga men du är jätte vacker och väldigt attraktiv kvinna
Jag. Ehhh tack och skrattar och kollar åt emma som viftar på mig
Jag reser mig upp och går! HAHA

  

Se vädret jag står ute, solen skiner, jag har linne OCH DE BÄSTA JAG FRYSER INTE!

image125

Nu ska ja till göteborg och leka INDIAN!

Enjoy!

SJUK!

ja då sitter man hema har blivit sjuk, vilket inte är speciellt passande eftersom jag förlorar massor med timmar på jobbet, och jag behöver verkligen pengar nu när ja ska till bali. Igår var min mage inte riktigt som den skulle plus hade 40 graders feber. När jag vaknade idag var jag kallsvettig och äklig, dock har febern gått över vilket är skönt. Har bara en sprängande huvudvärk just nu. Får väl se om de blir jobb eller inte imorgon

Solen skiner ute, jag vill bra gå ut och gå i detta underbara väder, men är för trött för det- Blir ligga inne kola på kassa tv-program och bara ta de lugnt.

SÅhär har min/kommer min jobbarvecka se ut!

Onsdag 27 / 2 17 .30 - 23.30
Torsdag 28/ 2 18.00 - 00.00
Fredag´29 / 2 17.30 - 00. 30
Lördag 1/ 3 12.30 - 01.00
Söndag 2/3 18.00 - 22. 30
Måndag  3 / 3 18 .00 - 23.30
Tisdag  4 / 3: 18. 00 - 23.30
Onsdag 5 / 3 : 15. 30 - 23 . 30
Torsdag 6/3 15. 30 - 23. 30
Fredag 7/3 : 15.30 - 23.30
Lördag : LEDIG!
Söndag : LEDIG!

Kommer vara död på lördag då har jag jobbat 9 dagar i rad. Härliga pengar till BALI! Jag längtar!

1 månad har nu gått sedan du åkte, saknar dig!


RSS 2.0